Ugnsrostade och lättkokta primörer med smörstekt halloumi

Ugnsrostade och lättkokta primörer med smörstekt halloumi, grillad paprikakräm, citronyoghurt samt en örtolja. 

– En vegetarisk och fräsch rätt som du härligt mätt utav.

Tid: 1 h

För 4 port 

Du behöver: 

16 små delikatesspotatisar 

2 röklökar 

0,5 romanescohuvud 

8 st sparris 

2 pkt halloumi 

Paprikakräm 

3 st röda paprikor 

1 msk olivolja 

Salt 

Citronyoghurt 

1,5 dl matyoghurt 

Citronzest från en citron 

Salt 

Örtolja 

1 dl Olivolja eller valnötsolja 

1 kruka persilja eller basilika 

1 klyfta vitlök 

Salt 

Peppar

Gör så här 

Paprikakräm – Sätt ugnen på 275 grader på grillvärme. Grilla urkärnade paprikor med olivolja och salt tills de fått en sotad yta. Mixa sedan till en kräm och smaksätt med salt. 

Sänk ugnen till vanlig värme, ca 200 grader. Rosta delikatesspotatis och rödlök med olivolja och salt tills de fått en gyllenbrun färg. Ca 20-25 min. 

Koka upp 0,5 l vatten med salt. Medan du väntar på att vattnet ska koka upp kan du mixa ingredienserna till örtoljan. Oljan ska bli ganska lös. Smaksätt med salt och peppar. 

Blanda matyoghurt, citronzest och salt. Koka romanesco och sparris försiktigt på medelvärme, ca 3-4 min. Dela halloumin i skivor. Stek sedan i rikligt med smör tills den blir gyllenbrun. Smaklig måltid!

Kommentera

fem × 2 =