Pizza med mjukost

Pizza med mjukost, pesto och tomater

– En annan variant av pizza som tillagas i stekpannan. Med den lena mjukosten, syrliga peston, söta tomaterna och salta pancettan blir det en smakbomb i munnen! Passar utmärkt när man har ont om tid men vill lyxa till vardagen lite extra 🤗

Tid: 30 min
4 port

Du behöver 
600 g färdig pizzadeg
1 tub kavli mildost
1 burk basilikapesto (120-150 g)
1 bruk soltorkade tomater (200 g)
100 g pancetta
200 g romantica tomater
1 kruka basilika
1 kruka timjan
1 st röd chili
1 msk citronsaft
Citronzest från en citron
3 msk olivolja
Peppar

Gör så här
Blanda peston med citronsaften. Skär tomaterna och chilin i skivor/bitar. Stek pancettan på medelvärme tills de fått en fin färg. Låt plattan vara kvar på plattan.

Dela upp degen i fyra bitar i valfri form. Häll i olivoljan i stekpannan. Stek bröden i ca 3 min på varje sida eller tills de fått en fin gyllenbrun färg. Bred på ett tunt lager mjukost, klicka ut pesto och toppa med tomater, soltorkade tomater, chili, pancetta, citronzest och färsk basilika och timjan. Avsluta med att mala över lite svartpeppar. Njut!

Ta bort pancettan för ett vegetariskt recept.

Kommentera

16 + femton =