Chicken drumsticks – netto

I samarbete med Netto har jag skapat ett recept baserat på råvaror från veckans nettoblad (v.20) där jag gjort en enkel och omåttligt god rätt till bra pris som ni bara måste testa!

Bbq-kryddade chicken drumsticks med färska grönsaker, fetaostkräm och smörstekt bröd 

– Smakrik och enkel maträtt som sköter sig själv i ugnen. Saftiga kycklingben som får gå klart i en het buljong med smak av sambal oelek och paprikapulver. Serveras med en fetaostkräm med persilja och knaprigt bröd smaksatt med vitlök. 

4 port 

50 min 

Du behöver 

1 kg bbq-kryddade chicken drumsticks från guldfågeln 

1 st sötpotatis 

1 st aubergine 

10-12 st schalottenlökar 

250 g cocktailtomater 

200 g färska champinjoner 

4 dl vatten 

4 dl vitt vin 

1 dl kycklingfond (koncentrerad på flaska)

1 msk sambal oelek 

2 tsk paprikapulver 

Fetaostkräm 

150 g fetaost 

2 dl créme fraîche

Färsk hackad persilja 

Smörstekt bröd 

Ciabattabröd 

3 msk äkta smör 

2 st vitlöksklyftor 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 °C. Skala och dela sötpotatisen i mindre bitar, likaså aubergine. Skär av ändarna på löken och skala. Halvera champinjonerna och skölj tomaterna. 

Hetta upp olja i panna, bryn på kycklingarna. Häll på vin, fond och vatten. Tillsätt även sambal oelek och paprikapulver. Blanda väl. Ha i samtliga rotfrukter och grönsaker. Sätt in i ugnen i ca 40-45 min eller tills sötpotatisen mjuknat. 

Mosa fetaosten med en gaffel. Blanda med créme fraiche och hackad persilja. Smaka av med salt och peppar. 

Skär brödet i skivor. Smält smör i stekpanna. Lägg i brödskivorna när smöret ”tystnat”. Stek gyllenbruna. Det går fort, så se upp! Riv färsk vitlök på bröden. 

Lägg upp maten i djupa tallrikar. Toppa rätten med persilja och lite flingsalt. Doppa brödet i buljongen. Äts med fördel med sked och händer. Smaklig måltid! 

För mer inspiration: emmasmatlagning på instagram

1 comment / Add your comment below

Kommentera

1 × 3 =