Entrecote med sötpotatismos och citronslungad sparris

Stekt entrecote med sötpotatismos och sparris som slungats i en citron- och gräslöksolja.

– Enkelt, snabbt, nyttigt och dundergott! Det söta moset och friska den friska/syrliga oljan gifter sig väldigt fint ihop.

Tid: 30 min

För 4 port

Du behöver

Fyra skivor entrecote

3 st stora sötpotatis

3 msk smör

2 msk citronsaft 

3 msk olivolja 

Ett knippe gräslök

Salt och peppar

Gör så här

Koka sötpotatis mjuk, pressa och blanda i smör, salt och peppar. Mixa citronsaft, olivolja och gräslök. Smaka av med salt. Stek sparris på medelvärme. Ta från plattan och skär upp i mindre bitar. Blanda med oljan. Salta och peppra köttet. Hetta upp panna med olja och smör och stek entrecote i ca 2-3 min på varje sida. Smaklig måltid! 

Kommentera

20 − 18 =