Matmarknad – högrevsrecept

Långbakad högrev med mynta- och citronyoghurt 

Rätten jag bjöd på under matmarknaden på Ölands köpstad. Om du vill ha ett mört, saftigt och rejält smakrikt recept där smakerna fått utvecklas över en hel natt tycker jag du ska testa. Ett recept som sköter sig självt och passar utmärkt att bjuda på i större sällskap.  Tusen tack till alla fina människor som kom och hälsade på mig i lördags. Guld värt!!

Tid: 30 min + 8 h 

För 4 port 

Du behöver:

Långbakad högrev 

1,5 kg högrev (i bit) 

1 gul lök 

2 vitlöksklyftor 

4 dl rödvin 

0,5 dl tomatpuré 

1 dl gutangsås (eller vanlig bbq-sås) 

0,5 dl koncentrerad kalvfond 

0,5 dl koncentrerad svarta vinbärssaft 

3 msk kakao 

Färsk timjan 

Steksmör 

Mynta- och citronyoghurt 

5 dl grekisk yoghurt 

1 knippe mynta 

1 knippe citronmeliss 

Citronzest från en halv citron 

Gör så här

Starta ugnen på 110 °C. Hacka lök och vitlök. Bryn tillsammans med köttbiten i en ugnssäker kastrull i smör. Ha i övriga ingredienser och ställ in i ugn i ca 8 timmar. Kolla till ugnen någon gång. Efter 8 timmar – dra isär det möra köttet med hjälp av gafflar. Blanda ihop med den goda såsen som köttet puttrat i. 

Finhacka mynta och citronmeliss. Riv av skalet från citronen. Blanda och smaka av med ev lite salt. 

Tips - Servera som tacos med picklad rödlök, mango, avokado och gurka eller tillsammans med kokt potatis eller ris. 

Kommentera

15 + ett =