Minihamburgare

Miniburgare med rökig barbequesås, gräslöksmayo, picklad lök och tomat. 

– Mina miniburgers som fick provsmakas på citygross i veckan. Älskar verkligen miniburgare! Funkar utmärkt som tilltugg eller plockmat. Ett bra tillfälle att variera tillbehören eftersom du kommer orka mer än en burgare! 😍 

För 10 st miniburgare

Du behöver 

500 g högrevsfärs alt nötfärs 

Cheddarost 

Solmogna tomater 

Minihamburgarebröd

Picklad lök 

2 rödlökar 

1 dl ättika (12 %) 

2 dl socker 

3 dl vatten 

Gräslöksmajonäs 

3 äggulor 

3 tsk vitvinsvinäger 

3 tsk dijonsenap 

7-9 dl matolja 

Salt 

Alternativt 1 färdigköpt majonäs (Hellmanns!!!)

1 kruka gräslök 

1 tsk citronsaft 

Barbequesås 

1 gul lök 

5 vitlöksklyftor 

1 dl tomatpuré 

1 dl passerade tomater 

0,5 dl vatten

0,5 dl kalvfond på flaska 

1 dl mörk sirap 

1 tsk spiskummin 

1 msk rökt paprikapulver 

1 msk rökarom 

1 msk paprikapulver 

1 msk sambal oelek 

1 tsk rödvinsvinäger 

Gör så här 

Koka upp ättika, socker och vatten tills sockret löst sig. Skiva löken tunt med hjälp av mandolin eller kniv och lägg i lagen. Ställ kallt. (Löken smakar godast om den fått stå i en förslutningsbar bruk i ett par dagar). 

Fortsätt med barbequesåsen. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn i smör i kastrull. Ha i resterande ingredienser och puttra på låg värme fram till servering. Mixa såsen och smaka med ev lite salt och peppar. 

Se till att alla ingredienser till majonäsen har samma temperatur. Blanda äggulor, vinäger, dijon med en elvisp (ballong) eller handvisp i en bunke. Tillsätt oljan i en tunn stråle medan du hela tiden vispar. När majonäsen tjocknat och du ser spåren av vispen i majonäsen är den klar. Smaka av med salt! Mixa sedan gräslöken med lite olja. Blanda majonäsen med den mixade gräslöken och lite citronsaft! 

Rosta hamburgarebröden i torr panna tills de fått en fin gyllenbrun färg. Skiva tomaterna. Forma färsen till små burgare á ca 50 g. Stek på hög värme. Lägg på en skiva cheddarost när du ser en röd köttsaft sippra ur hamburgaren. Stek en halv minut till. Ta från plattan och låt vila i 3-4 min. (Burgaren kommer vara medium stekt) 

Nu är det dags att montera hamburgaren! 🍔😍🤗

Kommentera

5 + sex =