Panerad fläskkotlett med curryslaw

Panerad fläskkotlett med curryslaw, timjansbakad delikatesspotatis och äppelsky

– Frasig kotlett tillsammans med en gyllene och krämig slaw med friskt äpple. Fläsk, timjan och äpple är en toppenkombination! 🤗

För 4 port

Tid: 45 min

Du behöver 

4 skivor benfri kotlett
2 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl pankoströbröd
½ vitkålshuvud
½ kålrot
1 röd lök
2 äpplen
1 msk citronsaft
1 dl majonäs
1 dl créme fraîche
1 msk curry
600 g delikatesspotatis
2 dl äppelcider
2 msk kycklingfond
Olivolja
Smör
Färsk timjan
Salt
Peppar

Gör så här
Sätt ugnen på 200 °c. Lägg potatisarna på bakplåtspapper i en ugnsform. Hacka en näve färsk timjan och strö över potatisen tillsammans med salt, peppar och 2 msk olivolja. Blanda runt och ställ in i ugn i ca 30 min.

Strimla eller riv vitkål, kålrot, rödlök och äpplen fint – för hand med kniv, i matberedare, osthyvel eller med mandolin. Ha i citronsaft, majonnäs, créme fraîche, curry, salt och peppar. Ställ kallt till servering.

Häll mjöl, panko och ägg i varsin skål. Vispa äggen med gaffel. Krydda mjölet ordentligt med salt och peppar. Smaka gärna av och känn efter om du behöver krydda mer. Skär av svålen på kotletterna. Vänd ner köttet först i mjöl, sedan ägg och sist i pankon. Stek kotletterna på medelvärme i ca 3 min på varje sida eller tills köttet nått en temperatur på 63°c. Efter du har stekt färdigt köttet, häll i äppelcidern och kycklingfonden i stekpannan. Reducera ner skyn på kraftig värme i ca 3 min. Nu är det dags att servera!

Kommentera

fyra − 4 =