Strimlat fläskkött med ananas- och rabarbersalsa i pitabröd

Strimlat fläskkött med ananas- och rabarbersalsa i pitabröd.

– Älskar att äta med händerna, finns inget bättre! Ett smakrikt recept med fruktig salsa, syrlig yoghurtsås, krämig avokado, kokoschips och givetvis koriander på toppen (om man gillar det…)

Tid: 45 min

4 port

Du behöver

600 gram strimlat kött

Olivolja

Ananas- och rabarbersalsa 

1 bruk krossad ananas á 230 gram

3 rabarberstänger

1 gul lök

1 dl krossade tomater

1 msk färsk chili

1 tsk färsk ingefära

3 msk honung

Spiskummin

Paprikapulver

Salt

Peppar

Limeyoghurt

1 lime (zest av en lime och 1 msk limesaft)

3 dl matyoghurt

Tillbehör

8 st pitabröd

2 mogna avokado

1 gurka

Kokoschips

En kruka Koriander

Kruksallad

Gör så här

Börja med salsan, den behöver puttra i kastrull ett tag för att få en god smak. Hacka rabarber, lök, chili och ingefära. Värm upp en kastrull med lite olivolja. Fräs de hackade grönsakerna och frukterna i ca en minut. Tillsätt sedan krossade tomater och ananas. Smaka av med salt, peppar, paprikapulver och spiskummin. Vad inte rädd att krydda på! Låt småputtra på svag värme fram till servering.

Riv av skalet från limefrukten. Blanda tillsammans med matyoghurt, lite limesaft och salt. Låt stå kallt.

Halvera gurkan på längden och skrapa ur kärnhuset med hjälp av en sked. Skär upp gurkan och avokadon i båtar.

Sätt på ugnen på 180 grader, fukta pitabröden värm dem i ca 4-6 min.

Hetta upp en stekpanna på högsta värme. Ha i olivolja och fräs på de strimlade köttet tillsammans med salt, peppar, paprikapulver och spiskummin. Fräs i ca 3 min eller tills du fått en fin färg.

Dags för servering! Fyll pitabröden med kött, sallad, gurka, avokado, salsa, limeyoghurt och toppa med kokoschips och koriander. Smaklig måltid!

Tips - Går givetvis bra att använda nötkött, kyckling eller vegetariskt alternativ istället för fläsk.

Kommentera

3 × tre =