Sommarsallad med basilika och bryntsmör-dressing

Sommarsallad med basilika och bryntsmör-dressing.

– Fantastiskt god sommarsallad med färska jordgubbar. Jag tar alltid vara på våra goda bär under sommaren och kombinerar med olika sorters ostar. Servera gärna salladen med kött eller kyckling. 🌱

4 port
Tid 30 min

Du behöver
800 g delikatesspotatis/nypotatis
200 g chévreost
2 liter jordgubbar
1 påse pinjenötter (70 g)
1 kruka basilika
1 kruka gräslök
2 tsk citronsaft
200 g smör
Olivolja
Flingsalt
Peppar

Gör så här
Sätt ugnen på 200 °C. Blanda potatisen med olivolja, flingsalt och peppar. Rosta i ugn ca 30 min.

Noppa, tvätta och halvera jordgubbar. Rosta pinjenötter i torr panna tills de fått en fin färg.
Smält smöret i kastrull. Bryn tills de fått en gyllenbrun färg. Mixa basilika, gräslök, citronsaft och det brynta smöret. Ta även med smörets bottensats. Blanda smördressingen med den rostade potatisen. Spara lite till slutet. Varva potatis, jordgubbar, chévre och pinjenötter på ett stort fat. Ringla över smördressingen och toppa med färsk basilika och flingsalt. Ät genast. Smaklig måltid 😍👌🏻

Kommentera

tre × fem =