Grillad tonfisk

Grillad tonfisk med vattenmelon- och fetaostsallad och chilimajonäs

För 4 port

Du behöver
Ca 6-700 g färsk tonfisk (150 g per portion)
Olivolja
Salt
Citronsaft
Peppar
Vattenmelon- och fetaostsallad
700 g vattenmelon
200 g fetaost
En halv gurka
1 kruka färsk mynta
Chilimajonäs
2,5 dl hemgjord eller köpt majonäs (hellmanns är godast)
1 tsk sambal oelek
Chilipeppar
Salt

Gör så här
Skär tonfisken i 4 bitar. Pressa på lite citron, ringla på olivolja och krydda med salt och peppar. Blanda majonnäs med sambal oelek, chilipeppar och salt. Ställ kallt. Skär kuber av vattenmelonen. Halvera gurkan på längden och gröp ur kärnhuset med en sked. Skär sedan i gurkbåtar. Hacka mynta och blanda med vattenmelonen och gurkan. Grilla eller stek tonfisken någon minut på varje sida (beror lite på tjocklek). Tonfisken ska inte vara genomstekt! Då blir den torr och tråkig.
Servera gärna med ugnsbakad potatis för ett mer matigare recept.

Kommentera

två × fyra =