Panerad halloumi

Panerad halloumi med örttzatziki

– Fräsch middag som du blir härligt mätt på. Jag serverade halloumin med honungsmelon, rödlök och avokado. Går bra med vilken sallad som helst 🤗🥗

För 4 port
40 min

Du behöver
Panerad halloumi
400 g halloumi
1 dl majs/vetemjöl
1 ägg
2-3 dl pankoströbröd
Salt
Peppar
Paprikapulver
Örttzatziki
0,5 gurka
2 vitlöksklyftor
3 dl grekisk yoghurt
1 msk olivolja
Ett knippe gräslök
Ett knippe dill
Ett knippe persilja
Salt
Tillbehör
Honungsmelon
Avokado
Rödlök
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
Balsamico

Gör så här
Riv eller skär ner gurkan i småbitar. Lägg gurkan i en sil och salta ordentligt. Detta för att dra ur vätskan ur gurkan. Låt stå i ca 25 min. Riv vitlök och hacka örter. Blanda yoghurt, vitlök, örter, gurka och olivolja. Ställ kallt till servering.

Skär halloumin i skivor. Häll mjöl, panko och ägg i varsin skål. Vispa äggen med gaffel. Krydda mjölet ordentligt med salt, peppar och paprikapulver. Smaka gärna av mjölet och känn efter om du behöver krydda mer. Vänd ner osten först i mjöl, sedan ägg och sist i pankon. Stek på medelvärme i ca 2 min på varje sida.

Skär kuber av melon och avokado. Hacka upp rödlök. Blanda citronsaft och olivolja.

Dags att lägga upp. Ringla över citronoljan och garnera med färska örter och klicka ut lite balsamico. 🍈🥑🍋 Smaklig spis 💚

 

Kommentera

10 + ett =