Rödbetscarpaccio

Rödbetscarpaccio med getost, smörstekt brödcrunch, rosmarinspesto och hallonbalsamico

– Får inte nog av ost och bär, det är inte mycket som slår den kombinationen. Här har vi en vegetarisk förrätt där du får sötman från hallonbalsamicon, syra från peston och sälta från osten toppat med ett knaprigt brödcrunch. Testa!! 😍😛😋

För 4 port

Du behöver
6 stora rödbetor
150 getost
Brödcrunch
4 skivor formfranska alt 100 g annat vitt bröd
50 g smör
Rosmarinpesto
35 g pinjenötter
3 msk olivolja
1 tsk citronsaft
1 kruka färsk rosmarin
1 näve bladspenat
Salt
Hallonbalsamico
1 dl hallon
3 msk balsamico
1 msk vatten
1 msk honung
1 nypa salt

Garnera med körvel

Gör så här
Skala och hyvla rödbetorna med hjälp av en mandolin, alt skär tunna skivor.
Skär av kanterna på formfranska. Mixa brödet till smulor i en mixer. Smält smör i stekpanna. Ha i brödet och stek gyllenbrunt. Ställ åt sidan.

Mixa pinjenötter, olivolja, rosmarin, spenat och salt. Ställ åt sidan. Koka upp hallon, balsamico, honung och vatten i ca 3-4 min. Se till att det inte är några stora bitar av hallon kvar.

Nu är det dags att lägga upp! Börja med att lägga tunna skivor av rödbetorna i en cirkel. Smula över getosten. Klicka ut peston och hallonbalsamicon. Avsluta med att strö över det stekta brödet och garnera med körvel. Smaklig måltid!

Kommentera

ett × fyra =