Ryggbiff med kryddsmör, majssalsa och sötpotatis

Grillad ryggbiff, kryddsmör, ugnsbakad sötpotatis med fetaost och majssalsa med grönmynta. 

– Hög tid att grilla när den officiella sommaren äntligen är här. Som den köttälskaren jag är så fick det bli en mör ryggbiff. Kryddsmöret är pricken över i:et.

Tid: 45 min

För 4 port 

Du behöver 

800 g ryggbiff 

Salt 

Peppar 

Smör och olivolja 

2 stora sötpotatis 

1 pkt fetaost 

Kryddsmör 

200 g rumsvarmt smör 

2 msk sambal oelek 

2 vitlöksklyftor 

Salt 

Majssalsa 

300 g majs på bruk 

1 rödlök 

1 tomat 

1 paprika 

Saften från en halv lime 

1 msk olivolja

Mynta 

Grillat bröd 

Ciabattaskivor

Olivolja 

2 vitlöksklyftor 

Gör så här 

Sätt ungen på 200 °C. Skala och skiva upp sötpotatisen i ca 0,5 cm tjocka skivor. Lägg sötpotatisen på bakplåtspapper och ringla över olivolja, salt och peppar. Låt stå i mitten av ugnen ca 30 min. Smula över fetaost och garnera med mynta. 

Blanda smöret med 2 vitlöksklyftor, sambal oelek och salt. Ställ kallt till servering. 

Hacka paprika, tomater, mynta och lök. Blanda med majs, limesaft och olivolja. Smaka av med ev lite salt. 

Torka köttet torrt med hushållspapper. Salta och peppra. Grilla eller stek ryggbiffen på hög värme tills du har en innertemperatur på 57 °C. Låt köttet vila i 10 min. 

Ringla över lite olivolja på brödskivorna och grilla tills de blivit krispiga. Riv en vitlöksklyfta på det grillade brödet. 

Skiva upp köttet och lägg på smöret.

Dags att servera!

Kommentera

16 − 2 =