Snabbaste kycklingrätten

Het, smakrik, superenkel och framförallt SNABB maträtt som sköter sig själv. Saftig kyckling som får gå klart i en het buljong med smak av sambal oelek och paprikapulver. Serveras med vitlöksyoghurt.

4 port
20 min

Du behöver
4 st kycklingfiléer
1 st sötpotatis
3 st gula lökar
4 dl vatten
4 dl vitt vin
1 dl kycklingfond (koncentrerad på flaska)
1 msk sambal oelek
1 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
Salt
Peppar
Olja
Färsk persilja

Vitlöksyoghurt
2 dl turkisk yoghurt
2 dl créme fraîche
1 vitlöksklyfta

Gör så här:
Skala och dela sötpotatisen i lika stora mindre bitar, likaså löken.

Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp olja i panna med höga kanter, bryn på kycklingarna. Häll på vin, fond och vatten. Tillsätt även sambal oelek, tomatpuré och paprikapulver. Blanda väl. Ha i sötpotatisen och löken. Stick in en termometer i en av kycklingarna. Låt puttra under lock på väldigt svag värme. Kycklingen är klar vid 72 grader.

Vitlöksyoghurt
Pressa vitlöken och blanda med créme fraiche och yoghurt.

Lägg upp maten i djupa tallrikar. Toppa rätten med massa persilja och yoghurt. Servera gärna rätten med nybakat bröd!

 

 

 

Kommentera

femton − 2 =