Smörstekt bröd med kvastarulle och salsa verde

Smörstekt bröd med kvastarulle (läs mer om kvastarullen längre ner..👇🏼)västerbottensost, dijon-och paprikamayo och en salsa verde med nektarin.
– Frasigt bröd med sälta från köttet och osten, lite sting från majonäsen, friskhet och sötma från salsan. Kan det gå fel?? 😍 NOPE 😄

För 8 st munsbitar
Du behöver
8 skivor form/långfranska
Västerbottensost
Boxholm eller annan mild ost
4 skivor av Kvastarulle
Smör till stekning

Dijon-och paprikamayo
2 msk majonäs (hemgjord eller hellmanns)
2 tsk dijonsenap
2 tsk paprikapulver

Salsa verde med nektarin
1 kruka basilika
1 knippe färsk persilja
2 vitlöksklyftor
3 tsk kapris
Citronsaft från en halv citron
4 st sardeller
3-4 msk olivolja
1 chili
2 nektariner

Gör så här
Börja med salsan. Pulsmixa basilika, persilja, vitlök, kapris, sardeller, citron och chili. Salsan ska inte vara slät – utan vara lite rustik med bitar i. Finhacka chilin och tärna nektarinerna, blanda med salsan. Smaka av med ev lite salt och peppar. Ställ kallt.

Blanda majonäs, dijon och paprikapulver. Ställ kallt.

Dags för det smörstekta brödet. Lägg en skiva kvastarulle, några skivor ost och bred på majonäs mellan två brödskivor. Uppreda till önskad mängd. Hetta upp stekpanna på medelvärme med 3 msk smör. Stek brödet gyllene på båda sidor (ca 2 min på varje) och fyll på med smör så fort brödet sugit upp allt i stekpannan(!!). Detta för att få till den frasiga texturen.

Servera bröden med salsan! 😍

Kvastarullen kommer från tamgrisens frambringa (närproducerad såklart) som har legat i saltlake under en tid, för att sedan fyllas med antingen örter eller vitlök och rullas ihop. Rullen varmröks, eller svartröks - därav den mörka ytan på rullen. Kvastarullen kan ätas som pålägg, kassler eller användas som smaksättare i köttgrytor eftersom den är så otroligt smakrik. Du som bor runtom Kalmar - fråga efter kvastaprodukter i din butik för leverans. Annars håll ut ett tag - produkten ska dyka upp i butik (med början i Kalmarregionen).

Kommentera

tre × fyra =