Svamppasta

Svamppasta med chili och västerbottensost.
– Vegetarisk och krämig pastarätt med lite sting från chili. Toppas med en himla massa persilja! 😋🌱

För 4 port
Du behöver
400 g svamp (tex kantareller, champinjoner och shiitakesvamp)
2 st gullök
2 st vitlöksklyftor
1 dl riven Västerbottensost
2 dl vitt vin
3 dl grädde
Spaghetti eller annan pastasort (ca 400g)
1 färsk chili (eller efter smak beroende på hur stark chilin är)
1 knippe färsk persilja
Smör till stekning
Salt
Peppar

Gör så här
Koka pastan enligt anvisningar (glöm inte salta pastavattnet ordentligt). Hacka lök, vitlök och chili. Ansa och tvätta svampen. Hetta upp stekpanna och stek på svampen i en torr panna. Låt vätskan från svampen avdunsta. Ha i en klick smör, löken, vitlöken och chilin. Stek på medelvärme i ca 3 min. Häll på vinet och låt puttra i ca 2 min. Ha i grädden och den rivna osten. Salta och peppra. Låt såsen puttra ytterligare 5 min. Blanda såsen med pastan. Toppa rätten med färsk persilja! Mums 👏🏼😍

 

Kommentera

ett × 1 =