Kycklinglimpa

Kycklingfärslimpa med slungad potatis och knipplök i röd valnötspesto och ricottakräm. I samarbete med guldfågeln 😍🤗

4 port

Du behöver
Kycklinglimpa
800 g kycklingfärs
2 vitlöksklyftor
100 g urkärnade oliver
2 ägg
1,5 dl panko
1 dl grädde
2 msk kycklingfond på flaska
2 krm stark paprikapulver
1 krm svartpeppar
1 krm salt
Slungad potatis
Ca 600 g delikatesspotatis
2 st buntar knipplök
1 st bruk (200g) avrunna soltorkade tomater
40 g valnötter
40 g riven parmesanost
2 msk citronsaft
0,5 krm salt
Ricottakräm
250 g ricottaost
1 msk citronsaft
Rivet skal från en citron
1 kruka färsk basilika

Gör så här
Sätt ugnen på 220 °C. Blanda panko, grädde och ströbröd i en bunke. Låt svälla i någon minut. Tillsätt fond, hackade oliver, pressad vitlök, salt, paprikapulver, peppar och kycklingfärs. Blanda runt. Ta fram plåt och smörj bakplåtspapper med lite olja. Forma smeten till avlång limpa och sätt in mitt i ugnen ca 20 min eller när limpan uppnått 72 °C. Skär kycklinglimpan i skivor till servering.
Koka upp saltat vatten till potatis och lök. Ansa och tvätta lök och potatis. Koka sedan i ca 15 min, känn efter med sticka.
Mixa valnötter, soltorkade tomater, olivolja, citronsaft och salt. Blanda peston tillsammans med den nykokta potatisen och löken.
Blanda ricottaost, citronsaft och rivet skal i skål. Toppa rätten med färsk basilika och riv eventuellt över lite citronskal. 🍋🌱😍

Kommentera

tre × 2 =