Dadelbollar – världens godaste

Recept på världens godaste dadelbollar. Minst lika goda som sockriga chokladbollar 🙉😍

Du behöver (för ca 15-20 st)
1 pkt färska dadlar (400 g)
1 dl kallpressad kokosolja
2 tsk vaniljpulver
2 tsk salt
0,5 dl havregryn
70 % mörk choklad
Flingsalt

Gör så här
Kärna ur dadlarna och lägg dem i en mixer tillsammans med kokosolja, vaniljpulver, havregryn och salt. Kör samman ingredienserna till en seg smet. Om mixern har svårt att blanda samman allt går det utmärkt att ha i lite vätska i form av vatten eller kaffe, men ta bara lite i taget. Ställ in smeten i kylen i ett par timmar. Smält choklad över vattenbad. Forma smeten till bollar och ringla över den smälta chokladen. Strö över flingsalt och låt stå i kylen i ett par timmar till. NJUT! 😍👏🏽

Kommentera

sexton + 15 =