Hoisinglaserad köttfärslimpa, ljust rotmos med citron och vitlöksfräst spenat

I samarbete med matkassen familyfood har jag tagit fram ännu ett recept baserat på Västersläts blandfärs 😍 SÅ GOTT!! Kika deras hemsida  http://familyfood.se

Hoisinglaserad köttfärslimpa, ljust rotmos med citron och vitlöksfräst spenat. Serveras med en klick rödvinbärsgelé.

4 port
Du behöver
Köttfärslimpa
600 g blandfärs
2 dl panko
1 ägg
3 msk grädde
2 msk kalvfond
1 krm svartpeppar
1 krm salt
1 kruka färsk persilja
1 msk smält smör
1 msk hoisinsås

Ljust rotmos
3-4st palsternackor (ca 300 g)
4-5 st mjölig potatis (ca 250 g)
1/2 rotselleri
50 g smör
2 msk grädde
Rivet citronskal från en halv citron
Salt

Vitlöksfräst spenat
1 msk olivolja
1 påse bladspenat á 70 g
1 st vitlöksklyfta

1 burk rödvinbärsgelé

Så här gör du…
Börja med köttfärslimpan. Sätt ugnen på 200°C. Blanda ägg, panko, grädde och kalvfond. Låt svälla i någon minut. Ha i blandfärsen, finhackad persilja, salt och peppar. Blanda väl med händerna. Forma färsen till en limpa och lägg på smörad form. Smält smör och blanda med hoisinsås. Pensla glaseringen på limpan innan den åker in på nedre delen av ugnen. Limpan ska nå en temperatur på 70 °C (ca 40 min i ugn). Skiva upp köttfärslimpan innan servering.

Koka upp vatten till rotmoset, salta väl. Skala och hacka rotfrukterna till mindre bitar. Koka mjuka. Häll av vattnet och låt rotfrukterna ånga av en stund innan du vispar/mosar. Blanda i smör, grädde, citronzest och lite salt.

Hetta upp olivolja i panna. Fräs på pressad vitlök i ca 20 sekunder. Ta plattan från värmen och ha i spenaten. Blanda runt. Dags att servera! Toppa rätten med rödvinbärsgelé.

 

 

 

 

Kommentera

två × 2 =