Rostasfilé med rotfrukter och vitlöksost

Recept hos 24sverige 🤗

Rostas – en underskattad köttdel från kon som upplevs vara lättarbetad, mör, saftig och ett bra alternativ till oxfilé. Det man kan tänka på vid tillagning av kött är att se till att köttbiten fått ligga i rumstemperatur en stund innan tillagning eftersom en kall köttbit kyler ner en stekpanna. Bryn alltid köttbiten i en mycket het panna i olivolja för att få en fin yta. Ha i en klick smör i stekpannan i slutet och ös köttet med hjälp av en sked, detta för att fånga upp alla smaker ifrån köttet. Använd gärna en termometer för att nå önskad tillagning och ha en ganska låg värme på ugnen. Låt alltid köttet få vila 5-10 min innan köttet skärs upp för att köttsafterna ska hinna fördelas i hela biten.

Hel rostasfilé med rostade rotfrukter med smak av chipotleolja. Serveras med en vitlöksost.
– En välsmakande och rustik rätt med smaker av höstens skörd. Rotisarna får sällskap av en rökig och het olja tillsammans med en saftig köttbit. Vitlöksosten gör rätten komplett. Kött och potatis slår sällan fel. Klicka på länk nedan för att komma till receptet 😍👏🏽

Mästerkock-Emmas exklusiva köttrecept – enklare än du tror

Kommentera

nitton − tretton =