Strimlat fläskött, färska grönsaker och sojasås


Strimlat fläskkött med risnudlar, färska grönsaker och asiatiskinspirerad sojasås. Toppas med sesamfrön
.

4 port
Du behöver
1 pkt strimlat fläskkött
2 msk paprikapulver
2 tsk salt
180 g risnudlar
2-3 st morötter
1 st zucchini
1 dl japansk soja
1 dl hoisinsås
0,5 dl sesamolja
1 msk honung
1 msk strösocker
Saften från en halv lime
2 msk färsk hackad röd chili
2 msk färsk riven ingefära
3 st vitlöksklyftor
Olivolja
Salladslök
Svarta och vita sesamfrön
Koriander

Så här gör du…
Blanda soja, hoisinsås, sesamolja, honung, strösocker, limesaft, chili, ingefära och vitlök i en skål. Ställ åt sidan.

Koka upp vatten till risnudlarna och följ anvisningarna på paketet.

Hyvla morötter och zucchini med hjälp av en skalare eller osthyvel för att få till långa och tunna remmar. Hacka salladslöken.

Blanda strimlat kött tillsammans med paprikapulver och salt.

Hetta upp olivolja i stekpanna och bryn på det strimlade köttet i ca 2-3 min. Ha sedan i morötter och zucchini och stek ytterligare 2 min, eller tills köttet fått en fin yta. Häll i sojasåsen och nudlarna i pannan. Blanda runt och smaka av med ev salt. Toppa rätten med sesamfrön, salladslök och koriander! Smaklig spis! 😍😍

Receptet är i samarbete med matkassen Familyfood :)

Kommentera

4 × fem =