Torskrygg i saffranssås

Salt är fiskens bästa krydda! Ett svårslaget och förberedande tips inför fiskmiddagen – rimma alltid fisken! Rimmad fisk innebär att fisken få ligga i en saltlag minst 30 min innan tillagning. Fisken upplevs få en bättre konsistens och en genomgående sälta. Torrimma går givetvis också bra, vilket innebär att du saltar fisken normalt och låter den dra i kylskåpet. Temperaturen på fisken är väsentlig. Se till att fiskens temperatur hamnar mellan 48-51 °C på en låg tillagningstemperatur för ett maximalt saftigt resultat.

Ugnsbakad torsk med saffran- och dijonstuvad fänkål och purjolök. En saftig, krämig och färgsprakande fiskrätt med sting från dijonsenapen och en touch av lakritssmak från fänkålen. Svårt att undvika bli hungrig när saffransdoften sprider sig i köket.  Klicka på länken nedan för att komma till receptet 😍👏🏽

Mästerkock-Emmas nya recept: ”Kan inte undvika att bli hungrig”

Kommentera

5 + tolv =