Parmesanpanerad kyckling med syrligt örtsmör

Panering är en metod i köket för att skapa en krispig textur i maträtter. Det finns oändligt många möjligheter när det kommer till panering. Det handlar allt från vilken råvara man panerar, vilken panering man använder, till hur man tillagar den panerade råvaran.

I de svenska köken upplevs ströbrödet vara den mest kända paneringsingrediensen. Testa panko, ett asiatisk ströbröd som är betydligt mer fluffigare och krispigare än det vanliga ströbrödet. Panko suger även åt sig mer smak under tillagningen.

Parmesanpanerad kyckling med ärt- och potatismos samt ett syrligt örtsmör

Hemlagad, smörstekt kyckling med en krispig yta och ett grönt mos med inslag av vitlök. Serveras med ett superenkelt och gott örtsmör som tillför en angenäm syra i rätten.

Klicka på länk nedan för att komma till recept 😍

Mästerkocks-Emmas hyllar metoden: ”Oändligt många möjligheter”

 

Kommentera

4 × 5 =