Halloumitacos


Halloumitacos med mangosalsa, guacamole och picklad lök ✨

4 port
Du behöver
Halloumi
2 pkt halloumi
2,5 dl panko
2 st ägg
1 dl mjöl
Kryddor (ex lökpulver, paprikapulver, torkad koriander, cayennepeppar, svartpeppar, vitlökspulver, lite salt)

Picklad lök
3 st rödlökar
6 dl vatten
3 dl socker
1 dl ättika 12 %

Mangosalsa
1 mango
2 st tomater
1 st chili
1 st kruka koriander
Saften från en halv lime
Olivolja

Guacamole
2 st avokado
1 msk färskost
1 tsk limesaft
1 st vitlöksklyfta
Salt

Gör så här
Skär halloumin i önskad storlek. Vispa upp äggen med hjälp av gaffel i liten skål. Häll upp panko i en andra skål samt mjöl och kryddor i en tredje. Var inte rädd att krydda ordentligt! Tänk dock på att inte krydda med för mycket salt eftersom halloumin är salt i sig. Doppa halloumin i mjölblandningen, sedan i ägg och sist panko. Hit kan du förbereda. Förvara i frys och fritera eller stek precis innan servering.

Picklad lök
Värm upp vatten, socker och ättika i kastrull. Koka upp så att sockret löst sig. Hyvla rödlöken med hjälp av en mandolin eller skär i tunna skivor. Lägg löken i en förslutningsbar burk och häll över sockerlagen. Låt dra minst en timme. Förvara i kyl.

Mangosalsa
Skär mango och tomater i tärningar. Hacka koriander och chili. Blanda allt med lime och olivolja. Låt stå i rumstemperatur till servering.

Guacamole
Mosa avokado och blanda med färskost, limesaft, riven vitlök och salt.

Servera tacosen med gurka, salladsblad, färsk koriander och ev en klick majonäs.

Mums ☝🏽😋🧀🌮

Kommentera

12 + ett =