Kyckling bolognese

Ni får ha lite överseende att bilderna blir sådär under vår mörka period 🤗

Gräddstuvad kyckling bolognese (bolognese på kycklingfärs med en skvätt grädde😄)

4 port
Du behöver
500 g kycklingfärs
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st morot
2 msk tomatpuré
2 msk dijonsenap
500 g krossade tomater
3 msk kycklingfond
1 tsk lökpulver
0,5 dl grädde
1 msk torkad oregano
2 tsk salt
Smör
Olivolja
Svartpeppar

Serveras med spaghetti eller annan valfri pastasort

Toppa med
Färsk oregano eller basilika
Parmesanost

Gör så här
Finhacka lök, vitlök och morot. Fräs grönsakerna i olivolja och smör i några minuter utan att de tar färg. I med tomatpuré och dijonsenap och fräs på ytterligare någon minut. Ha i kycklingfärsen och bryn den tills den är genomstekt. Krydda med salt, lökpulver, oregano, fond och svartpeppar. Rör runt. Häll på tomatkrossen och låt småputtra i ca 20 min på medelvärme. Häll på grädden när det återstår någon minut. Smaka av med eventuellt salt och peppar.

Koka pastan al dente (någon minut mindre än vad förpackningen rekommenderar). Häll nästan av allt pastavatten, spara en halv deciliter. Ha i kycklingfärssåsen i den nykokta pastan och rör om. Lägg upp på tallrikar och toppa med riven parmesan och färsk oregano.

Smaklig måltid! 🍝🤗😍

Kommentera

elva + 1 =