Laxtartar

Laxtartar med dijonsenap, kapris, rödlök, gräslök, riven parmesan, citronmajonäs toppat med brynt hett smör. 

Du behöver

300 g färsk lax
2-3 msk dijonsenap (efter smak)
1 st burk småkapris
1 st rödlök
125 g smör
1,5 dl majonäs (hemgjord eller hellmanns)
1 msk citronsaft och citronzest från en halv citron
Parmesanost
Gräslök

Gör så här

Tärna laxen i önskad storlek. Blanda med dijonsenap. Hacka rödlök fint, likaså gräslök. Lägg åt sidan så länge. Riv citronskal och blanda med citronsaft och majonäs i skål, smaka av med salt. Bryn smöret i kastrull. Ta plattan från värmen när smöret tystnar och slutat bubbla.

Dags för uppläggning! En stor fördel att ha en stansform nu. Börja med att lägga laxen först, sedan kapris, rödlök. Häll över det heta och brynta smöret. Toppa tartaren med citronmajonäs, riven parmesan och hackad gräslök. Smaklig förrätt! 😋✨

Tips – kan med fördel serveras med en smörstekt/rostad formfranska

Kommentera

åtta − fem =