Panerad kyckling med asiatisk dressing

Panerad tunnskivad kyckling med asiatisk dressing och äggnudlar

4 port

Parmesanpanerad kyckling
8st skivor tunnskivad kycklingfilé
1,5 dl riven parmesanost
1,5 dl panko
0,5 dl mjöl
1,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 ägg
Smör till stekning

Dressing
2 msk sesamolja
1 msk japansk soja
3 msk ketjap manis
3 msk oystersås
1 tsk riven ingefära
Saft från en halv lime

Tillbehör
Äggnudlar
Cashewnötter
Chili

Parmesanpanerad kyckling:
Blanda riven parmesan, panko, mjöl, salt och peppar i bunke. Vispa upp ägget med gaffel i skål. Doppa kycklingen i ägget, och sedan i parmesanpaneringen. Hetta upp smör i stekpannan på medelvärme. Stek kycklingen ca 2-3 min på varje sida.

Asiatisk dressing
Blanda samtliga ingredienser till dressingen och blanda med nykokta äggnudlar. Toppa rätten med nötter, finhackad chili och ev koriander. Smaklig spis 😍💚

Kommentera

12 − fem =