Vit chokladkräm med havtornssås

Testa min superenkla och goda dessert med bara några få ingredienser! Vit chokladkräm med havtornssås. Mums ✨👆🏽

4 port

Vit chokladkräm
2 dl grädde
200 g vit choklad
2 dl kesella vanilj

Havtornssås
225 g frysta havtorn
1 dl florsocker
2 msk smör

Mandelkrisp
1,5 dl mandelspån

Gör så här

Vit chokladkräm – Koka upp ett vattenbad till chokladen. Dela den vita chokladen i småbitar och smält över vattenbadet. Rör om tills den smält, det ska inte vara några bitar kvar. Ställ åt sidan och låt svalna. Vispa grädden fluffig, men inte för hårt. Häll upp kesellan i bunke och rör i den smälta vita chokladen. Vänd försiktigt ner den fluffiga grädden tills allt är blandat. Häll upp i glas och låt stå kallt fram till servering. Havtornssås och mandelkrisp lägger du på vid servering.

Havtornssås – Koka upp havtorn tillsammans med florsocker i kastrull. Mixa slätt med hjälp av en mixer eller matberedare monterad med kniv. Häll tillbaka i kastrullen och avluta med smör. Servera såsen ljummen.

Mandelkrisp – Rosta mandelspån på medelvärme i torr panna. Vid servering toppas chokladkrämen med havtornssås, mandelkrisp och citronmeliss 🤤😋

Kommentera

1 × 2 =