Frikadeller i tomatsås

Frikadeller i tomatsås med smak av citron, timjan och parmesan.

4 port
Du behöver

Tomatsås
500 g passerade tomater
2 dl vatten
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 tsk socker
2 msk kycklingfond
Salt och peppar
Olivolja

Frikadeller
500 g blandfärs
1/2 dl grädde
2 msk ströbröd
1/2 kruka timjan
1 st citron (skalet)
2 tsk kycklingfond
3 msk parmesan
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar

Serveras med spagetti

Gör så här
Tomatsås
Skala och finhacka lök och vitlök. Stek löken i kastrull i olivolja tills den blivit ljusgul. Ha i passerade tomater, vatten, fond och socker. Låt såsen puttra på låg värme under lock ca 15-20 min. Smaka av med salt och peppar innan frikadellerna åker i.

Frikadeller
Blanda grädde och ströbröd i bunke och låt svälla någon minut. Blanda sedan i blandfärs, ägg, fond, finhackad färsk timjan, riven parmesan, rivet citronskal, salt och peppar. Forma till lika stora bollar.

Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen.

Lägg i frikadellerna i tomatsåsen och låt dem sjuda under lock ca 4 min. Kolla så att de är genomkokta. Skaka kastrullen lite försiktigt med jämna mellanrum.

Vänd ner tomatsåsen med frikadellerna i den färdigkokta pastan. Toppa med parmesan och timjan! Smaklig måltid!

I samarbete med http://Familyfood.se

Kommentera

fem × två =