Grön tortillapizza

Grön tortillapizza med tre sorters ost
– Snabbaste vardagspizzan med färskost, parmesan och mozzarella toppat med gröna smakrika grönsaker.

Du behöver (4 st pizzor)
4 st tortillabröd (large)
100 g färskost (grekisk vitlök)
150 g champinjoner
2 st grön paprika
300 g kronärtskockshjärtan (i olja)
3 pkt mozzarella a 125 g
200 g grönkål
1 pkt färsk bladspenat
1 st burk småkapris
Parmesanost
Salt
Peppar

Gör så här
Sätt ugnen på 225 ºC. Skär paprika i ringar och champinjoner och kronärtskockor i skivor. Skölj grönkålen och skär bort den grova mittstjälken. Dra isär grönkålen och mozzarellan i mindre bitar med hjälp av fingrarna.

Bre ett lager av färskosten på tortillabröden. Riv över parmesanost och lägg på mozzarella. Toppa med champinjoner, kronärtskockshjärtan, paprikaringar och grönkål. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och peppar. Lägg pizzorna på ugnsgallret och låt stå i ugnen ca 10-13 min. Toppa med bladspenat och skär i mindre bitar.

Smaklig pizza!

Kommentera

11 − två =