Stekt kotlett med sötpotatismos och äpple-och rosmarinstzatsiki

Stekt kotlett med sötpotatismos och äpple-och rosmarinstzatsiki

4 port
Du behöver
4 st kotletter
Salt
Peppar
Lökpulver
Smör och olja till stekning

Äpple-och rosmarinstzatsiki
2 dl matyoghurt
2 dl créme fraîche
2 st vitlöksklyftor
3 msk färsk rosmarin
2 st granny Smith äpple
Salt
Peppar

Sötpotatismos
2 st stora sötpotatisar (a ca 400 g)
4 msk smör
Salt
Peppar

Gör så här
Riv eller skär äpplet i strimlor. Finhacka rosmarin och vitlök. Blanda créme fraîche, matyoghurt, rosmarin, äpple och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt fram till servering.

Koka upp saltat vatten till sötpotatisen. Skala och skär sötpotatisen i bitar om 2×2 cm. Koka mjuka i ca 15 min. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Mosa med en stöt och ha i smör – smaka av med salt och peppar. Håll moset varmt på en låg temperatur på plattan fram till servering.

Se till att köttet är rumstempererat. Torka kotlederna torra med hushållspapper. Krydda kotletterna med salt, peppar och lökpulver. Hetta upp olivolja i stekpanna på medelvärme och bryn kotletterna i ca 2-4 min på vardera sida beroende på tjocklek på köttet. Avsluta med att ha i en klick smör och färsk rosmarinkvistarna i stekpannan och ös köttet med en sked.

Klart att servera!

Smaklig måltid!

I samarbete med http://Www.familyfood.se

Kommentera

tretton − 7 =