Foccacia

Till en ugnsform

Du behöver 

6 dl fingervarmt vatten 

1 pkt jäst (50g) 

1/2 msk salt 

1/2 dl olivolja

6 dl durumvete 

6 dl vetemjöl 

Till ugnsformen 

2 msk olivolja 

Toppa med ex 

Körsbärstomater 

Soltorkade tomater 

Oliver 

Fetaost 

Flingsalt 

Rosmarinsolja 

0,25 dl olivolja 

0,25 dl vatten 

1 msk färsk hackad rosmarin 

Gör så här 

  1. Häll fingervarmt vatten i en bunke 
  2. Smula ner jästen och rör om 
  3. Tillsätt olja, salt, durumvete och nästan allt vetemjöl, spara någon deciliter till utbakning 
  4. Arbeta ihop degen antingen för hand eller i en köksmaskin till en smidig ganska lös deg 
  5. Jäs degen med bakduk över i ca 30 min 
  6. Sätt ugnen på 225 grader
  7. Ha i 2 msk i ugnsform i höga kanter 
  8. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta den smidig 
  9. Platta ut degen med mjölade händer i den oljade ugnsformen 
  10. Låt läsa under bakduk i ca 20 min 
  11. Tryck ner valfria toppings jämnt fördelat i degen 
  12. Blanda vatten, olivolja och finhackad rosmarin och häll oljeblandningen över degen 
  13. Strö över flingsalt 
  14. Grädda i ungen ca 15-20 min 
  15. Njut! 

Kommentera

7 − 5 =