Skinkchips med fetaostkräm och jordgubbssalsa

I samarbete med Jakobdahls charkuteri har jag plockat fram ett recept baserat på bror Jakobs tunnskivande pepparskinka. Passar perfekt till buffén till studenten eller examen 🤗

Du behöver
1 pkt bror Jakobs pepparskinka

Fetaoströra
100 g fetaost
2 dl creme fraîche

Jordgubbssalsa
300 g färska jordgubbar
1 st röd chili (efter smak)
1 tsk honung

Gurkhack
1/2 st gurka
50-60 g (halvt pkt) salladslök
1/2 tsk citronsaft
Flingsalt

1 pkt pinjenötter

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 ºC
2. Placera ut skinkorna på en plåt med bakplåtspapper
3. Sätt i i ugnen ca 8-10 min
4. Smula ner fetaost i en skål och blanda med creme fraîche, ställ i kyl fram till servering
5. Tvätta och ansa jordgubbar. Hacka jordgubbarna i små tärningar, finhacka chili. Blanda jordgubbar, honung och chili efter smak
6. Tvätta gurkan. Halvera på längden och gröp ur kärnhuset med en sked. Tärna gurkan fint. Hacka salladslöken. Blanda gurka, salladslök, citronsaft och flingsalt.
7. Rosta pinjenötterna i torr panna
8. Dags för uppläggning. Placera ugnsbakade skinkorna på en stort fat. Klicka på fetaoströra, jordgubbssalsa, gurkhack och toppa med pinjenötterna.
9. Njut!

För ett vegetariskt recept kan du använda dig av crostini ✨

Kommentera

fjorton + ett =